Галерия

2023/2024 учебна година

СТАРТ на първото занятие с учениците от 5. клас по Национална програма за превенция на употребата на психоактивни вещества в училищна среда. Обучението, което е с кодово име “Живот“, се осъществява с подкрепата на МОН, МЗ, Националния съвет по наркотични вещества и #ОСНВ-Кърджали
Ученици от 5. и 6. клас на СУ,,Христо Ботев“ участваха в състезание по спелуване на английски език.
Коледно вълшебство
Коледният дух завладя ученици и учители в СУ „Христо Ботев“- гр. Джебел. От началото на декември в училището кипи истинско оживление. Коледни украси, коледни песни и коледно настроение се реят из коридорите му.
Днес е поредният ден на магията на Коледа- благотворителният базар в училището. Коледа е един от най- чаканите и обичани празници от малки и големи. На този празник си спомняме за най- важните неща в живота като доброта и сърдечност, милосърдие и състрадание, топлина и обич. Усещането за доброто дело е неустоимо и остава завинаги в сърцата ни. Хубаво е, че всяка година ученици, учители и родители намираме време и желание да сътворим добро и да върнем детска усмивка, да дарим надежда и да подхраним мечти!
Георги Кузбов от 4.клас е класиран на второ място с постигнатите от него 29 точки от максимални 30 на провелия се XXII ОБЛАСТЕН ТУРНИР ПО МАТЕМАТИКА „ПЕРПЕРИКОН“ – КЪРДЖАЛИ.. Ръководството и екипът на СУ „Христо Ботев“ – гр.Джебел поздравява четвъртокласника и му желае още много успехи в математически турнири.
В навечерието сме на най-светлите празници – Коледа и Нова година. И тази година – както е по традиция, в СУ„ Христо Ботев“- гр. Джебел, бяха запалени светлините на коледната елха. Малките първокласници зарадваха присъстващите с новогодишни стихове и с красивите си танци. Заредиха присъстващите с предколедно настроение.
Колективът на СУ „Христо Ботев “ на поредната педагогическа квалификация на прекрасно място-
гр. Чепеларе.
Приятно, емоционално креативно!
Заедно можем много!
Днес, 17.11.2023 г., СУ „Христо Ботев“ се включи в първия Ден на четенето. Ученици от 5. До 12. клас участваха в Деня, като четоха притчи, басни и откъси от любими книги! Изгледаха чудесна презентация за ползата от четенето. Споделиха свои мисли за посланията и поуките от прочетените текстове.
Инициативата за Ден на четенето в България е на Фондация „Четене“ и Сдружение „Книги и четене“.
Седмица на Безопасност на движението по пътищата СУ „Христо Ботев“ – гр. Джебел.
Обучение на първите класове по БДП на тема : „Аз съм малък пешеходец“.
„Без ПТП на пътя“
Изложба на ученици 1- 4 клас
Ден на народните будители- 1 ноември е Ден на тържеството на българския дух! Той е общобългарски празник, в който се прославя делото на българските просветители, книжовници и революционери.
Учениците от третите класове на СУ „ Христо Ботев “- гр. Джебел изнесоха литературно–музикална програма по случай Деня на народните будители. Проведоха и викторина, в която ентусиазирано учениците от начален курс отговориха на въпроси, свързани с празника. Тържеството завърши с емоционално изпълнение на всички ученици на химна на Светите братя Кирил и Методий.
Първи ноември-Ден на народните будители!
На 27.10.2023 година ученици от начален етап и техните учители организираха поход сред природата до близка местност под надслов „Движи се за здраве“.
Хубавото октомврийско време, есенната гора, красивите поляни и веселите игри на децата направиха пребиваването сред природата още по- приятно!
Учениците участвали и отличени в Четвъртия национален младежки форум ‘Арнаудови срещи- Пътят към познанието 2023”,получиха своите грамоти от директора на училището г-жа Незиха Хасан.
На 12.10.23г. в СУ“Христо Ботев“ се проведе първото занятие с родителите на учениците от пети клас във връзка с обучение по Национална програма за превенция на употребата на психоактивни вещества в училищна среда за ученици от 5 -7 клас „Кодово име „Живот“. Програмата се реализира с подкрепата на Министерството на образованието и науката;Министерството на здравеопазването;Националния съвет по наркотични вещества;Националния център по обществено здраве и анализи и ОСНВ-гр.Кърджали
Учениците от СУ „Христо Ботев“ участваха в уникално образователно представление „Плие“.
Отново е 15 септември!

2022/2023 учебна година

На 26 юни, на Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, в град Кърджали се проведе организираната от ОСНВ Първа областна ученическа конференция с председател гл. ас. д-р Сезгин Бекир. Ученичката Гюлтен Самет Али от 9-ти клас участва с есе на тема: „Аз съм млад и избирам живoта“.
Зрелостниците от Випуск 2023 на Средно училище „Христо Ботев“ – гр.Джебел получиха своите дипломи за завършено средно образование. Повод за гордост на училището са десетте отличници, които получиха грамоти и награди от ръководството на училището.
Отново е 2 юни-ден, в който почитаме паметта на Христо Ботев и на всички загинали за свободата и независимостта на България! Дълбок поклон пред героите!
В СУ „Христо Ботев“-гр.Джебел, този ден е по-различен и специален, защото е и патронен празник на училището. Празникът днес протече по един наистина различен, нетрадиционен начин. На откритото пространство на стадиона учениците се състезаваха по класове с рецитации на стихотворения за Ботев и от Ботев. Рисуваха рисунки по асоциации от Ботеви стихотворения.
Участваха във викторина за живота и творчеството на поета революционер, пяха песни. Учениците премериха своя борбен дух с участие на всички класове в различни спортни игри и състезания!
Празникът завърши с красиво българско хоро!

Невероятно преживяване, красиви споделени мигове с Випуск 2023 година на СУ „Христо Ботев“ Един незабравим спомен, който нашите абитуриенти ще съхранят за цял живот, а именно екскурзията до Истанбул, която бе подарък от г-н Неджми Али – кмет на община Джебел.
На 30.05 на сцената на новия амфитеатър на площад „ 19 май“ учениците от начален етап на СУ „ Христо Ботев“ представиха истинско шоу.
Пред блесналите очи на публиката дефилираха, оживяваха и се представяха герои от приказки и книжки на български и световно-известни разказвачи: Спящата хубавица, Червената шапчица, Пепеляшка. Принца, Котаракът в чизми, Пипи Дългото чорапче, Лиса, Вълчо, Ежко , Зайо Байо и, разбира се Хитър Петър.
Учениците от СУ „Христо Ботев“ в Джебел използват с желание възможностите на училищния STEM център
Прекрасни,ентусиазирани, „цветни“, днес зрелостниците от СУ „Христо Ботев“ –гр.Джебел, се сбогуваха със своето родно училище . Тържеството по изпращането на абитуриентите се проведе по една много специална шеговито-сериозна програма,режисирана като „Полет 2023 на 27 пасажери от СУ „Христо Ботев“ под пилотажа на класния ръководител Шермин Исмаил“.
За учениците и учителите от начален курс на СУ „Христо Ботев “ днешният ден бе изпълнен с усмивки, ведро настроение, слънце и чист въздух. Всички заедно се включиха в организирания туристически поход под наслов „Опознай своето родно място!“ .
Ден на ученическо самоуправление за поредна година се проведе в СУ“Христо Ботев“-гр.Джебел. Учениците имаха възможност да заемат и изпълняват длъжности като: директор, заместник-директор, психолог, ресурсен учител, учител, учител ЦДO и др.
Във връзка с Деня на Земята учениците от начален етап в СУ “Христо Ботев“– гр. Джебел, се информираха как и защо е важно да поддържаме и пазим чиста нашата планета Земя, след което се включиха в инициатива по почистването на района на училището.
На 06.04.2023 г. бе организирано тържество, посветено на празника на буквите, под надслов „ Ние вече сме грамотни“! То отбеляза успешния край на изучаването на основната книга за първокласника – Букварът.
Възпитаничката на СУ“Христо Ботев „-Джебел Гюлтен Али е единственият ученик от област Кърджали с награда от тазгодишния Национален конкурс „Пространство и време „,организиран от Историческия факултет на ВТУ“Св.св.Кирил и Методий“.Тя участва в конкурса с презентация на тема“Историческата памет за Апостола „,за която получи висока оценка от научното жури.
Втори април- Денят на детската книга. На 04. 04. 2023г. в СУ “Христо Ботев“-гр. Джебел се проведе среща разговор с детската писателка Айше Али.
Инициативата е по повод „Седмица на детската книга“, която се провежда ежегодно в училището. Празникът обединява всички, които искрено обичат да четат. Книгата е наш верен приятел от детството, който винаги ще ни научи на нещо ново, ще ни потопи в прекрасния свят на вълнуващи пътешествия и интересни открития.
На провелия се през месец ноември 2022 Областен математически турнир „Перперикон“- Кърджали, ученичките от 12. клас Севги Юсеин и Фатмегюл Ахмед постигнаха висок резултат. Съгласно правилника на ПУ „Паисий Хилендарски“ техните точки се признават като оценки за прием във всички специалности на Физико-технологичния факултет.
Пламена Бонева и Есин Хасан от 12. клас постигнаха много добър резултат на Европейската олимпиада по Статистика за ученици. Пожелаваме им още много успехи!
Поредно постижение за Илайда Садък от 8.клас.
Осмокласничката е отличена с грамота за достойното си представяне на олимпиадата по английски език на областния кръг в гр.Кърджали,който се проведе през месец февруари.
Литературно четене на тема „Отечество мое! Език мой роден!“ в СУ“Христо Ботев“-гр.Джебел, по повод 3- март. То се проведе в две части. Всяка от тях започваше с прочит на есе. Виктория Велинова от 11. клас прочете своето есе на тема „Откъде започва родината?“, а Гюлтен Али от 9.клас – „Моят роден български език!“
14 март – Международен ден на числото Пи
Баба Марта днес разнася
пълна кошница с цветя!
И на всички на ръката
вързва някаква мечта!
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Какво по- хубаво от това да посрещнем Баба Марта с ръчно направена мартеница!
Работилница „Баба Марта“ за поредна година отвори врати в изложбената зала на СУ“ Христо Ботев “ гр.Джебел.
Посещение на ученици от горен курс вТехнически университет-София,филиал Пловдив.
Всяка година, в последната сряда на февруари, отбелязваме Световния ден за борба с тормоза в училище, известен още като „Ден на розовата фланелка“. Популярен сред учениците от много държави, а в България се отбелязва за първи път през 2012г. В днешните динамични времена агресията в училище е все по-срещано явление сред подрастващите. По този повод възпитаниците на СУ „Христо Ботев“ за поредна година се включиха в инициативата и казаха „НЕ на тормоза“. Те заявиха своята позиция срещу тормоза в училище и отправиха апел към всички подрастващи да бъдат по-добри и толерантни.
Поредно постижение за учениците от СУ,,Христо Ботев“. Участниците в зимния кръг на състезанието ,,Многознайко-Аз зная английски език “ представиха достойно нашето училище и получиха грамоти и медали-златни,
сребърни и бронзови.
Апостоле, ти пример си за нас!
България за теб била е всичко,
България е всичко и за нас.
И днес се прекланят децата на Левски пред подвига свят!
150 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски – рецитал!
150 години от гибелта на Апостола !
В СУ „Христо Ботев“ бе проведен конкурс за написване на стихотворение или есе,посветено на Васил Левски.Конкурсът се проведе във връзка с отбелязването на 150 години от гибелта на Апостола. Днес ръководството на училището връчи награди на учениците,включили се в конкурса.
„Младите хора между реалното и виртуалното“
175 години от рождението на Христо Ботев!
През месец декември 2022 година в СУ,,Христо Ботев“, гр.Джебел се проведоха два конкурса по случай Коледа и Нова година. С много предпразнично настроение,плам и творческо въображение, учениците от V-VII клас се включиха в двата конкурса. С изработените картички и сурвачки те направиха изложба,която беше посетена от всички.
Благотворителен коледен базар в СУ „Христо Ботев“-гр.Джебел!
С надежда за по-добро и с обич в сърцата – за „Българската Коледа“ и „Да подарим надежда за Коледа“!
Благотворителен коледен базар
Учениците от СУ „Христо Ботев“ – гр.Джебел, поздравяват всички ученици, учители, служители и родители с настъпването на Коледните и Новогодишните празници!
Достойно представяне и заслужена грамота! Ученичката Илайда Садък от 8,,а“ клас участва в състезанието за речеви и комуникативни умения на английски език на областния кръг.
На 20.11.2022г. се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. СУ “Христо Ботев” се включи в тази инициатива, като подготви изложба на тема
“Пазете децата на пътя”.Красиви, идейни, тъжни и с послание към възрастните и проблема!
Нека не забравяме, че безопастността на пътя е отговорност на всички!
Учениците при СУ“Христо Ботев“-гр.Джебел,съвместно с МКБППМН и ЦОП-гр.Джебел, отбелязаха 16 ноември-Международния ден на толерантността.
Учениците от трети до седми клас при СУ,,Христо Ботев“ гр.Джебел за първи път взеха участие в националното състезание ,,Многознайко – Аз зная английски“ и спечелиха 5 златни,6 сребърни и 4 бронзови медали .
Първи ноември- Ден на народните будители
Участие в младежкия научен форум „Арнаудови срещи“.
На 21.10.2022 година ученици от начален етап и техните учители организираха поход сред природата до близка местност под надслов „Здрави деца“. Целта е да се насърчи активния и здравословен начин на живот,да се
опознаят близките местности в родния край.
Седмица на безопасност на движението по пътищата в СУ „Христо Ботев“.
Обучително занятие по БДП с учениците от първи и втори клас : „Преминаване“ през пешеходна пътека със светофар.
Учениците в Ученическия съвет при СУ“Христо Ботев“ подеха благотворителната инициатива и се включиха в подкрепа на кампанията „Бъдеще за Габи“. Сумата, която се събра е 986 лв.
С ентусиазъм и много организирано се проведе европейският ден на спорта в СУ „Христо Ботев“ гр.Джебел.
Еджрин Мехмед, ученичка от 6б клас, от СУ „Христо Ботев“ – гр.Джебел зае второ място на Втори литературен конкурс за творчество на деца и юноши от Източни Родопи. Той бе организиран от Гражданско сдружение „Родопско утро“ – гр.Хасково.
Малко повод за гордост
Ученици от СУ „Христо Ботев“ се включиха в почистването на Джебел и минералния извор
Нека посрещнем предизвикателствата на новата учебна година смело и решително! – 15.09.2922 г.